FORSKNING OCH UTVECKLING


Bayn ligger i framkanten av sockerreducering i livsmedelsindustrin och arbetar i nära samarbete med ledande forskningsinstitut runt om i världen. Vi utvecklar innovativa lösningar för sockerreducering. På Bayn är innovation vårt grundfokus. Vårt R&D-team samarbetar med livsmedelsproducenter, konsumenter och externa forskningsinstitut, och skapar ett brett nätverk genom vår vetenskapliga plattform för sockerreducering.

Bayn har sitt eget laboratorium där vi undersöker sockers funktionalitet inom olika livsmedelskategorier; dryck, bageriprodukter, choklad och konfektyr, och skapar en passande blend av sockerersättare för att reducera socker i de olika kategorierna. Bayns R&D-team har omfattande expertis inom livsmedelsvetenskap, biologi, biokemi och livsmedelssäkerhet. Forskning inom e-sensorik, metoder för kvalitetstester och konsumentundersökningar bidrar också till Bayns fördelar inom lösningar för sockerreducering.

VÅRA R&D-OMRÅDEN INNEFATTAR:

  • Kombinerande av grundläggande och tillämpad forskning för att utveckla innovativa lösningar för sockerreducering i livsmedel.
  • Utvärdering av fysiska och sensoriska egenskaper hos olika sockerersättare, fibrer och högintensiva sötningsmedel och deras tillämpning inom produktutveckling.
  • Utvecklande av blends för sockerreducering i produktkategorier som bakning, läskedryck, glass, choklad och konfektyr.
  • Processoptimering för ett stort utbud av sockerreducerade produkter.
  • Tillämpande av sensorisk teknik för att matcha smakprofiler hos konventionella produkter med socker.
  • Optimering av recept för produkter och lösningar för blends genom att använda e-sensorisk teknik för att förbättra smakprofil och liknelse till produkter sötat med socker
  • Studier av komposition, struktur och funktionalitet hos lösningar för blends, för olika livsmedelskategorier.
  • Undersökning av hälsoeffekter och konsumentacceptans av sockerreducerade produkter.

WHITEPAPERS

Bayn Europe AB har, som en del av sin forskning, tagit fram ett antal whitepapers. Kontakta oss för login till vår Partners-sida info@bayn.se.